We bieden een breed assortiment gereedschap, of je nu op zoek bent naar je allereerste moersleutel of naar een vervanger voor je verbogen kettingzweep.
1 resultaten
Je vindt een enorme selectie fietsgereedschap op BikeExchange.
Een nieuwe fiets is een grote aankoop waar je waarschijnlijk veel aandacht en geld in hebt geïnvesteerd. Regelmatig onderhoud is essentieel om zo lang mogelijk van je fiets te kunnen genieten. Door je fiets regelmatig te onderhouden en schoon te maken, verleng je niet alleen de levensduur, maar verbeter je ook de prestaties en niet in de laatste plaats de rijveiligheid. Als je je fiets regelmatig controleert, kun je vaak met een paar eenvoudige handelingen grote schade voorkomen, die je dan dieper in de buidel zou moeten tasten om te repareren.
Fietsen zijn over het algemeen geen raketwetenschap en je hoeft geen raketwetenschap te hebben gestudeerd om zelf reparaties aan je fiets uit te voeren. Bovendien is er altijd de mogelijkheid om hulp in te roepen als je niet weet wat je zelf moet doen. Er zijn fietswerkplaatsen in elke grote stad waar professionals je de helpende hand bieden en je leren hoe je je fiets moet oplappen of een aangepaste fiets in elkaar moet zetten. Er zijn veel video's en instructies op het internet te vinden die precies uitleggen wat je moet doen als bijvoorbeeld je versnellingen niet naar behoren werken. Of je gaat voor de oude school en pakt een boek over fietstechniek, want die zijn ook verkrijgbaar.
Maar zonder gereedschap kom je niet ver. Het is zinvol voor elke motorliefhebber om een verzameling gereedschap te hebben. De ervaring leert dat hoe meer en vaker je aan je fiets werkt, hoe uitgebreider deze verzameling wordt. Welk gereedschap je wilt kopen, hangt natuurlijk in de eerste plaats af van de reparaties die je zelf aan je fiets wilt uitvoeren.
Maar hoe geavanceerder het werk, hoe gespecialiseerder het gereedschap. Sommige klussen kunnen worden gedaan met goedkoop gereedschap uit de doe-het-zelfzaak. Maar speciaal fietsgereedschap is betrouwbaarder en preciezer. Los daarvan is goed gereedschap eigenlijk een aankoop voor vele jaren. Gereedschap voor alle fietsgerelateerde klussen kan grofweg worden onderverdeeld in drie categorieën, die we je zullen uitleggen.
Een fiets is geen blender, je bent ermee onderweg. Dus zelfs met het meest zorgvuldige onderhoud thuis kunnen er onderweg kleine problemen optreden. Om te voorkomen dat je volledig verlamd raakt en geduwd op je bestemming aankomt, is het altijd verstandig om een minigereedschap en minstens één reserve binnenband of reparatieset in je bagage te hebben. Deze veelzijdige tools bieden tot 20 functies in de kleinste ruimte. Je zou ze thuis waarschijnlijk niet gebruiken, omdat er gereedschap is dat beter in de hand ligt, maar ze zijn perfect voor het oplappen van een band of het repareren van een gebroken ketting buiten het fietspad.
Er zijn multitools met verschillende functies die meer of minder zinvol zijn. Inbussleutels in verschillende maten en een 25 mm Torx sleutel zijn een must, net als een kettingpons en verschillende sleuf- en kruiskopschroevendraaiers. Omdat je multifunctionele gereedschap verondersteld wordt door dik en dun met je mee te fietsen, is het een voordeel als het zo weinig mogelijk weegt en gemaakt is van roestvrij materiaal, want het is niet erg handig om na een rit door regenachtig weer een volledig verroest en dus onbruikbaar stuk gereedschap uit de zadeltas te trekken.
Als je ook een minipomp of een CO2-pomp bij je hebt, kan er eigenlijk niets misgaan.
Er zijn onderdelen op de fiets die voortdurend in beweging zijn en daarom tot de slijtageonderdelen behoren of waarvan het materiaal na verloop van tijd gewoon zijn functionaliteit verliest. Deze onderdelen moeten regelmatig worden gecontroleerd en vervangen. Je kunt dit in een fietsenmaker laten doen of het zelf doen. Zelf doen bespaart natuurlijk veel geld, maar je hebt wel wat fietsgereedschap nodig.
Slijtageonderdelen zijn banden, d.w.z. binnen- en buitenbanden, onderdelen van het verlichtings- en remsysteem, handvatten en ketting. Op een fiets die al jaren wordt gebruikt, zijn er ook tandwielen, kettingbladen en derailleurwieltjes, evenals de rem- en versnellingskabels en hun behuizingen. Je hebt dus gereedschap nodig om deze fietsonderdelen te vervangen, evenals reserveonderdelen. Het kan nooit kwaad om vet, binnenbanden en een reservebehuizing op voorraad te hebben, al het andere kun je krijgen wanneer je het nodig hebt.
Een set inbus- en torxsleutels is handig, evenals schroevendraaiers in verschillende maten. Het is altijd een goed idee om een kettingponsmachine en een momentsleutel bij de hand te hebben. Je moet ook een paar tangen hebben en natuurlijk een fietspomp.
Uitgebreidere werkzaamheden aan de fiets vereisen ook uitgebreidere gereedschapsuitrusting. Hier is de sky the limit. Er is gespecialiseerd gereedschap voor bijna elke toepassing. Jij beslist hoeveel geld en ruimte je wilt investeren. Een spanstandaard, spaakspanner, buizensnijder, asmoersleutel, pedaalsleutel, trapassleutel, kettingzweep, tandwieltrekker... de lijst gaat maar door.
Met een gereedschapskoffer of gereedschapsset kun je een verstandige basisuitrusting aanschaffen; er zijn versies voor doe-het-zelvers en voor fietshobbyisten. Er zijn versies voor doe-het-zelvers en voor fietshobbyisten. Je kunt het beste een set kopen voor vaklui en een voor fietsen, in combinatie kun je dan het meeste werk doen dat gedaan moet worden.
Om een fiets volledig te demonteren en weer in elkaar te zetten, heb je naast veel universeel bruikbaar gereedschap ook een aantal speciale gereedschappen nodig.
Om ervoor te zorgen dat het gereedschap echt zijn functie vervult en niet breekt, roest of buigt, is het belangrijk om te zorgen voor goede kwaliteit, en het maakt daarbij niet uit of het speciaal fietsgereedschap of algemeen gereedschap is. Op BikeExchange vind je veel fietsgereedschap, onze dealers adviseren je graag telefonisch, per e-mail of in de winkel welk gereedschap het juiste is voor jouw doeleinden.